Bästa Bug out bags – Bug out bag bäst i test [2024]

Sidan innehåller annonslänkar från Generalprepper.se, Överlevnadsbustiken.se och Beredd.se.

Vi hoppas att du aldrig behöver använda en bug out bag, men om du gör det är det bäst att vara förberedd och ha rätt saker i den. En bug out bag är ett paket med förnödenheter som har packats i förväg för att göra det lättare och snabbare att lämna hemmet under en nödsituation. Det finns många olika typer av väskor på marknaden nuförtiden, med varierande kvaliteter och prislappar – så hur kan du veta vilken som kommer att fungera för dina behov? I den här artikeln har vi samlat all vår kunskap om Bug Out Bags i en enkel resurs för dig. Andra alternativ till bug out bag är krislådor. Nedan ska vi gå igenom vad du behöver i en bug out bag för att kunna kalla den bästa bug out bag.

Generalprepper.se Bug out bags

Bästa bug out bag från Generalprepper.se

Beredd.se ryggsäckar

Bug out bag bäst i test från beredd.se

Överlevnadsbutiken.se Bug out bags

Bug out bags från overlevnadsbutiken.se

Rekommenderat innehåll i en liten bästa bug out bag

Vattenreningsfilter

Ett vattereningsnfilter är en anordning som avlägsnar partiklar och mikroorganismer från vatten. Det avlägsnar också kemiska gifter som klor, patogener som bakterier eller cystor och tungmetaller. En bästa bug out bag måste innehålla filter för att rena vatten.

Nödmat

Nödmat är ett begrepp som omfattar alla livsmedel och drycker som är avsedda att användas i nödsituationer. En väska för nödsituationer bör innehålla åtminstone en del nödmat. Några idéer är granola bars, konserver och förpackade måltider. Om du inte vill bära med dig burkar och burkar med livsmedel kan du också överväga frystorkade måltider som bara behöver vatten för att förberedas.

Nödfilt

Det är viktigt att ha med sig en nödfilt i din bug out bag eftersom de kan användas i många olika syften. Du kan linda filten runt dig själv om du fryser och den reflekterar kroppsvärmen tillbaka till dig. Du kan lägga den på marken för att sitta eller sova på, använda den som signal eller för att blockera vind och regn. Du kan också använda den som en presenning för att skapa ett nödskydd eller skugga vid vissa utomhusaktiviteter.

Stormkök

Ett stormkök är en behållare som du kan ha med dig i din väska och som förser dig med vissa grundläggande matvaror. Det bör innehålla åtminstone några konserver, förpackade måltider samt andra saker som salt och peppar. Huvudsyftet med att bära ett stormkök i din bästa bug out bag är att du ska kunna tillaga din mat eller koka vatten för att göra det drickbart.

En medelstor bug out bag bör även innehålla

Vindskydd

Det är viktigt att ha en vindskydd i din bug out bag eftersom den skyddar dig från regn och vind. Den håller dig också varm när det blir kallt och du kan hålla dig torr i vått väder och blir det perfekta skyddet att sova under.

Överlevnadskniv

Det är viktigt att ha en överlevnadskniv i din bug out bag eftersom den ger dig möjlighet att överleva när du är långt hemifrån. Med kniven kan du laga mat och skära grenar för skydd eller ved för eldning. Den kan också användas i en nödsituation för att försvara dig mot vilda djur eller andra människor.

Våtservetter

Våtservetter är ett bra komplement till din väska eftersom de skyddar dig från nya lukter, bakterier och virus. Du kan också använda dem för att rengöra sår, ditt ansikte eller dina händer. De är väldigt lätta och tar inte upp för mycket plats i väskan så det är lätt att ta med dem utan att behöva oroa sig för vikt eller storlek.

Första hjälpen

Ett första hjälpen-kit är ett måste i din väska eftersom det ger dig allt du kan behöva för att överleva. Den innehåller saker som bandage, desinficerande våtservetter, första hjälpen-kräm, antiseptiska våtservetter och brännskadeplattor. Du kan använda föremålen i din första hjälpen-kit för att hjälpa dig själv eller andra personer som inte mår bra.

Vevradio

En vevradio är en liten apparat som kan användas för att sända AM- och kortvågsradiostationer. Den har ett internt batteri som kan laddas genom att veva den för hand. Genom att använda radion i flera timmar laddas batteriet.

Rep för klättring

Ett rep är en mycket användbar sak att ha med i din väska eftersom det kan användas för många olika ändamål. Några andra användningsområden för ett rep är att använda det som en klädlina. Du kan till och med använda ett rep för att simma över vatten eller skapa provisoriska flottar.

Stor bug out bag bör även innehålla

Sovsäck

En sovsäck är ett bra komplement till din bug out bag eftersom den är användbar när du är borta hemifrån under längre perioder. De bästa sorterna av sovsäckar är lätta och packas ihop smått så att de inte tar upp för mycket plats i din väska. Du vill ha en sovsäck som kan ge värme i olika väderförhållanden som regn eller snö.

Eldstål

Ett eldstål eller tändstål är en viktig sak i din bug out bag eftersom det gör att du kan tända en eld även om du inte har några andra möjligheter att göra det. Du kan använda eldstålet för att skapa gnistor som sedan tänder din tinderbunt eller ditt magnesiumblock för att starta en eld. Det bästa sättet att använda det är dock att slå mot metallen med en annan hårdare metall som en skruvmejsel eller sten.

Du bör också veta att det finns många olika typer av eldstål där varje typ har sina egna fördelar och nackdelar. De mest populära typerna av eldstål är ferroceriumstänger eller strikers och flint och stålsatser. Att kunna göra upp eld är en livsavgörande faktor och att packa ner ett eldstål är otroligt viktigt att ha med i din bästa bug out bag.

Överlevnadsyxa

En överlevnadsyxa är en mycket användbar sak att ha eftersom den kan hjälpa dig att överleva på många sätt. Du kan använda yxan för att hugga grenar, skära ved eller skapa skydd. Den enda nackdelen med att ha en överlevnadsyxa i din bug out bag är att den tar mer plats och vikt än andra föremål.

Fiskeutrustning

Ta med dig fiskeutrustning i din väska för att du kan behöva protein. Dessutom är det viktigt att fiskeutrustningen är mångsidig och bärbar om du vill att den ska få plats i din bug out bag. Du behöver en kombination av spö och rulle som kan användas på floder, bäckar och sjöar. Den bör också komma med en redskapslåda så att du är har bete och andra tillbehör.

Bästa Bug out bag checklista

Uteöver de ovan nämna saker så kan även dessa vara att föredra att ha med sig i sin bug out bag. När du gör din bug out bag checklista så får du tänka efter vilka behov du har. Beroende på om du bor inne i en stad eller ute på landsbyggden så blir behoven olika. Se till att göra en bug out bag checklista som passar dig och dina behov i första hand.

– Kläder

Några saker som helst bör packas i din bug out bag är kläder som byxor, skjortor, strumpor, skor och en lätt jacka. Även om dessa inte är tillräckliga är det alltid bra att ha andra kläder tillgängliga för dig.

– Medicinska förnödenheter

Några mediciner som helst bör finnas med i din väska är antibiotika, medicin mot diarré och personliga mediciner som du kan behöva ta regelbundet

– Kontanter

Även om det kan vara tidskrävande att ta ut kontanter finns det många fördelar med att ha kontanter i din väska. För det första, om du inte har något bankkonto eller kreditkort kommer du att behöva växla dina pengar mot varor så det är en bra idé att ha kontanter med sig. För det andra är det lättare att transportera kontanter än en skrymmande plånbok och ännu viktigare är att de flesta bankomater ligger utanför staden, vilket innebär att de kanske inte fungerar vid en kris.

– Grundläggande verktyg

Vidare är några grundläggande verktyg som du bör ha med dig i väskan en fickkniv och tändstickor. Det är alltid bra att ha lämpliga verktyg till hands om något skulle hända. Kniv, tändstål och andra fundamentala vertyg är att föredra eller varför inte ett multiverktyg.

Bug out bag mediciner

Det är viktigt att se till att nödläkemedel står högst upp på listan. Dåligt utrustade medicinförpackningar innehåller ofta inga antibiotika eller andra potenta mediciner som kan hjälpa mot feber, infektioner och så vidare. Första hjälpen-kitet bör innehålla ett bra utbud av antibakteriella krämer, vilket är särskilt användbart för skärsår och skrapsår. Du bör också inkludera brännskadeförband eftersom dessa är mer lättillgängliga än brännskadeenheter. En bra termometer är också viktig för att kunna diagnostisera eventuella komplikationer, t.ex. hjärnhinneinflammation.

Att investera i några mediciner kan tyckas vara en dyr investering, men om du försöker överleva efterdyningarna av en händelse där medicinsk vård inte är tillgänglig kan kostnaderna bli högre än du någonsin skulle kunna föreställa dig. Ska man kalla något bästa bug out bag så bör man ha med mediciner i den.

Vad är en bug out bag?

En bug out bag, även kallad 72-timmarskit, förbereds före en katastrof eller annan nödsituation. En bug out bag innehåller vanligtvis följande: mat för 3-4 dagar, vatten för 1-2 dagar, utrustning för att hålla dig varm om det behövs och ta dig igenom potentiellt farliga områden, nödvändiga mediciner och medicinska förnödenheter (i förekommande fall), extra lager av kläder (något som kan bli vått och ändå hålla dig varm), en ficklampa eller pannlampa för nödsituationer, batterier/laddare till alla elektroniska apparater (telefoner, bärbara datorer osv.), en första hjälpen-väska med personliga mediciner och andra medicinska förnödenheter som är lämpliga för din situation samt en sax för att skära bort kläder om det finns sår. Vi hoppas att du har kommit fram till vad som är den bästa bug out bag för dina behov genom att läsa igenom den här sidan.

Vad bör en bästa bug out bag innehålla?

En Bug out bag är en väska med de förnödenheter som en person behöver för att överleva i en katastrofsituation. En bug out bag kan användas för att skydda sig själv i händelse av en nödsituation, eller så kan du behöva en sådan när du evakuerar ditt hem på grund av en naturkatastrof, en av människan orsakad katastrof som terrorism eller krig, en pandemi eller någon annan typ av lokalt eller utbrett avbrott.

De föremål som vanligtvis ingår i en bug out bag skiljer sig från person till person och beror också på platsen för nödsituationen. De flesta väskor för nödsituationer innehåller tillräckligt med mat och vatten för att räcka i minst 72 timmar. Ett bra första hjälpen-kit, extra kläder, solglasögon, solkräm och insektsmedel är viktiga delar i varje överlevnadsutrustning. Vad innehållet ska vara är beroende på i vilket klimat du bor i och ska anpassas efter det.

Varför köpa färdig bug out bag?

En färdig väska är en samling av utrustning och föremål som du behöver för att överleva så länge som möjligt i en situation där en katastrof inträffar. De är också kända som BOBs, vilket står för “bug out bag“. Att köpa bug out bags färdigt kan spara dig en massa tid och energi på att bygga din egna. Gör din forskning ordentligt så att du köper en bug out bag som passar för klimatet du bor i och uppfyller dina krav på vad som skulle behövas.Bästa bug out bag är inviduellt och bör anpassas efter varje individ och vilken situation man kan tänkas hamna i.