Försvarsspray bäst i test – Bästa försvarssprayen 2022

Sidan har annonslänkar från Generalprepper.se, Beredd.se, Amazon.se och Bodyguard.nu

Hur många gånger har du inte befunnit dig på jakt efter en bra försvarsspray? Och hur många försvarsspray bäst i test har du läst? Försvarssprayer är ett viktigt verktyg som varje hem bör ha till hands i händelse av en nödsituation. Försvarssprayer kan hjälpa till att skydda din familj och dina husdjur från inkräktare, inbrottstjuvar och andra brottslingar. I den här artikeln kommer vi att diskutera den bästa försvarssprayen för 2022 – det handlar inte bara om priset.

Topp 3 bästa försvarsspray

Nedan kan du se tre av de bästa färsvarsspray som du kan köpa i Sverige som även är lagliga.

Bodyguard knockout

försvarsspray bäst i test

Se priser:

Bodyguard med röd färg

bästa försvarsspray

Se priser:

Bodyguard färglös

Bästa försvarssprayen från Bodyguard

Se priser:

Köpa självförsvarsspray med eller utan färg

De flesta vet att pepparspray används som ett försvarsmedel, men sprayen kan också innehålla röd färg som gör det lättare för polisen att hitta angriparen. Det behöver inte nödvändigtvis vara röd men det är den mest vanliga färgen. Denna färg bidrar också till att dra till sig vittnens uppmärksamhet.

Att välja en färglös försvarsspray eller en med färg är beroende på var man ska använda den. Det finns även försvarsspray som innehåller färglös vätska som man ser först när man utsätts för UV-ljus. Det viktigaste i valet av försvarsspray är att man ska känna sig trygg och att den är lätt att använda så man snabbt kan få fram den och använda den på förövaren.

Vilken skillnad är det på försvarsspray och pepparspray

Försvarsspray är ett lagligt substitut för de traditionella och olagliga pepparsprayerna, som används i självförsvar för att undvika övergrepp.

Eftersom pepparspray kräver vapenlicens är det inte ett alternativ för de flesta människor. Pepparspray används ofta i samband med myndighetsutövning av brottsbekämpande tjänstemän, t.ex. poliser eller militärer, när ett ingripande med nödvändigt våld är motiverat.

Capsaicin är den aktiva beståndsdelen i chili som ger värme, och det är den som gör att pepparspray fungerar. Du kan hitta capsacsins som varierar mellan 2 miljoner och 5 miljoner Scoville-enheter (den enhet som används för att mäta hur heta de är).

Användningen av pepparspray blir alltmer populär i spända situationer, men det är viktigt att veta exakt vad man sprutar. Det finns två huvudtyper: ögonirriterande sprayer som innehåller alkohol eller aceton samt färgämnen som gör det lättare för brottsbekämpande tjänstemän att identifiera och gripa misstänkta.

Innehållet avgör om dessa ämnen kommer att vara lagliga – så gör din research innan du köper.

Andra bra överfallsskydd:

Självförsvarsspray

Många människor är medvetna om att självförsvarsspray kan vara mycket användbar om de blir attackerade, men många vet inte hur mycket kraft den har. När man använder sin självförsvarsspray på rätt sätt och sätter tillräckligt mycket i angriparens ögon för att få dem att sticka – vilket lämnar alla andra personer med tårögd syn svårt om inte omöjligt för en angripare eller brottsling som försöker något oprovocerat på dig. Detta gör det inte bara möjligt att försvara sig mot potentiella övergrepp genom att ge oss tid att fly från faran (och gör det möjligt för oss att slå tillbaka).

Överfallslarm

Överfallslarmet är en liten, batteridriven apparat som du enkelt kan bära med dig i fickan eller väskan. Den ljuder ett intrångslarm för att hjälpa dig att skydda dig mot alla som kan försöka attackera dig – skrämmer bort dem med tillräckligt mycket ljud för att även personer i närheten ska kunna höra det.

Vad är försvarsspray?

Försvarsspray är en aerosol i en sprayburk som kan och ska användas för självförsvar. Den kan även kallas för självförsvarsspray.

Denna typ av pepparspray används för att stoppa en angripare genom överraskning. Den innehåller vanligtvis ämnen som irriterar ögon och hud.

Vanliga aktiva ingredienser i spray för självförsvar är:

  • Alkohol
  • Mentol
  • Propan
  • Butan
  • Aceton
  • Ättika

Kemikalier som svider i ögonen kan orsaka allvarliga skador och blindhet hos offren. Detta inträffar efter att de sprutar på offret. Vanliga självförsvarssprayer orsakar dock inte andningsproblem för angriparen.

Den spray som används och säljs i Sverige är laglig att inneha och kräver ingen licens. Du får med andra ord använda dessa i nödvärn Starka versioner av pepparspray och tårgas är dock olagliga i Sverige.

Vad säger lagen om försvarsspray?

Använder du försvarssprayer för att försvara dig så är svaret att det är lagligt att använda dem.

I Sverige finns det två lagar som reglerar användningen av självförsvarsspray:

  • Vapenlagen
  • Lagen om nödvärn

Vapenlagen: Försvarsspray är lagligt men inte pepparspray och tårgas.

Köper du pepparspray eller tårgas så är det enligt lag förbjudet att använda dem i Sverige. Men köper du försvarsspray så är det helt ok och du får använda dem i nödvärn.

Enligt 1 kap. 3 § i vapenlagen (1996:67) betraktas pepparspray, tårgas och andra liknande produkter som likvärdiga med skjutvapen.

Riktig pepparspray innehåller ämnet Oleoresin Capsicum. Oleoresin capsicum är det som gör att en chili är stark. 

Pepparspray och tårgas är helt lagligt i vissa länder, där är lagligt att köpa dem för självförsvar. Men tänk på att inte försöka ta med dem hem till Sverige om du köper en i ett land där det är lagligt. 

Lagen om nödvärn: Du får inte använda mer våld än nödvändigt

I Sverige får man som sagt försvara sig om man befinner sig i en situation där man behöver använda nödvärn. Att använda en försvarsspray är alltså fullt lagligt att använda i dessa situationer.

I Brottsbalken, 24 kapitlet står det om nödvärnslagen. Vi kommer inte gå in på vad hela lagen säger men det viktiga i den är att man får försvara sig om det man utsätts för anses olagligt eller brottsligt. Men viktigt att tänka på att man får inte använda övervåld utan enbart får bemöta väld med lika våld. 

Är försvarsspray lagligt i sverige?

Svaret är ja. Försvarsspray är lagligt i Sverige.Försvarsspray är lagligt även i andra länder, men det kan finnas vissa restriktioner.

Det är viktigt att kontrollera lagarna i ditt land innan du köper försvarsspray eller pepparspray för självförsvar. Försvarsspray är icke-dödliga vapen som endast orsakar tillfällig fysisk oförmåga och extremt obehag vid kontakt med hud, ögon, slemhinnor och andningsorgan. Effekterna håller i sig ungefär en halvtimme efter att exponeringen har upphört.

Vart kan man köpa försvarsspray?

Du kan köpa försvarsspray i butiker i de flesta städer eller online försvarsspray är en produkt som är utformad för att skydda dig från effekterna av en angripare. Försvarsspray är en produkt som är gjord för att hjälpa människor att känna sig trygga och veta att de kommer att skyddas i en farlig situation. Försvarsspray har utvecklats för ett antal användningsområden, inklusive personligt skydd, bekämpning av skadedjur och insektsbekämpning.

Några butiker där man kan köpa försvarsspray:

Generalprepper.se

Generalprepper.se är en webbplats som specialiserar sig på att sälja överlevnadsprodukter och även självförsvarsprodukter, inklusive försvarsspray. Webbplatsen erbjuder en mängd olika produkter till försäljning, bland annat sprayburkar, larm och annan överlevnadsutrustning. Webbplatsen tillhandahåller också information om självförsvarsprodukters laglighet i olika länder, så att kunderna kan vara säkra på att de köper en produkt som är laglig att använda. Generalprepper.se erbjuder också en nöjdhetsgaranti, så att kunderna kan vara säkra på att de får en kvalitetsprodukt.

Beredd.se

Beredd är Sveriges mest dedikerade butik för prepping, beredskap och överlevnad. De har allt du behöver för att överleva från lösningar för matförvaring hela vägen ut till vandringsryggsäckar. Här hittar du även försvarsspray till försäljning och alla är lagliga i Sverige.

Bodyguard.nu

På Bodyguard har mer än 20 års erfarenhet av att tillhandahålla kvalitativa självförsvarsprodukter. I sortiment av försvarssprayer omfattar bland annat överfallslarm och spray för att skydda dig mot angripare, oavsett vad du väljer kommer det att finnas ett alternativ som passar dina behov perfekt.

Amazon.se

Amazon.se är ett internationellt företag som säljer nya och begagnade böcker, e-böcker, filmer på DVD och Blu-ray, CD-skivor, vinylskivor och andra medier via Internet. Företaget grundades 1994 av Jeff Bezos när han startade Amazon från sitt garage i Seattle. Namnet kommer från världens största flod (Amazonas) som rinner genom Brasilien. I sortimentet hittar du många olika försvarssprayer.

Vilken åldersgräns har försvarsspray?

Gränsen för defensiva sprayer är 18 år. Försvarssprayer är vanligtvis lagliga om de inte innehåller pepparspray eller andra ämnen som kan skada människor. Försvarssprayer kan användas som försvar, men det är viktigt att se till att den person som använder sprayen inte är i fara.

Lagen om försvar och civilförsvar förbjuder personer som saknar mognad och omdöme att köpa försvarssprayer. Den som bryter mot denna lag får böter eller fängelse, beroende på hur allvarligt brottet var.

Vilka lagliga försvarsspray finns det?

Det finns många olika typer av lagliga försvarssprayer att välja mellan. De innehåller alla en typ av pepparspray, men ingredienserna i dem kan variera drastiskt. Huvudingrediensen är OC, eller Oleoresin Capsicum, som kommer från cayennepeppar. Det finns också andra typer av peppar som har använts i vissa formuleringar, till exempel afrikansk fågelögapeppar och habaneros. Förutom OC kan det finnas inflammatoriska medel för att öka sprayens effekt och andra kemikalier som är avsedda att irritera huden eller slemhinnorna för att skapa en brännande känsla.

Hur använder man försvarsspray?

Det bästa sättet att använda en försvarsspray är att ta bort säkerhetsfliken på sidan av behållaren och trycka ned på toppen för att frigöra en kort stöt av spray. När du sprutar ska du se till att rikta munstycket bort från ditt ansikte och dina ögon. Du bör också vara uppmärksam på eventuella närliggande hinder eller människor när du använder en försvarsspray för att undvika att skada andra med en felriktad sprutning.

I vilka situationer är överfallslarm mest användbara?

Överfallslarm är mest användbara när det finns en risk för ett angrepp. Försvarsspray är inte lämpligt i alla situationer. Försvarsspray bör användas endast när det är nödvändigt att skydda sig mot omedelbar fara, nämligen om man möter ett djur eller en annan person som verkar aggressiv. Försvarssprayer är endast användbara när angriparen befinner sig inom räckhåll för en arm.