Bästa överlevnadsarmband – Överlevnadsarmband bäst i test 2024

När det gäller överlevnadsarmband finns det många olika alternativ på marknaden. Så vilket är det bästa? I den här guiden tar vi en titt på några av de bästa överlevnadsarmbanden och ser hur de står sig mot varandra. Vi kommer att ta hänsyn till faktorer som hållbarhet, funktionalitet och pris. Fortsätt läsa för att ta reda på vilket överlevnadsarmband som är bäst för dig.

Coghlan´s överlevnadsarmband

Bästa överlevnadsarmband

Se priser:

Överlevnadsarmband med kompass

Överlevnadsarmband bäst i test

Se priser:

Maxpedition Falcon bug-out-bag

Hållbart överlevnadsarmband

Se priser:

Är du överlevnadsexpert eller bara gillar naturen? Om så är fallet förstår du att det är viktigt att vara förberedd. Det finns många överlevnadsverktyg på marknaden, särskilt för personer som gillar äventyr. Men för det mesta är det viktigaste att komma ihåg när man är utomhus att packa så lätt som möjligt, så att bära alla möjliga saker kommer att sänka tempot avsevärt. Att ha ett av de bästa överlevnadsarmbanden 2022 är den perfekta lösningen för din situation. Dessa typer av armband bärs runt handleden och är utrustade med olika överlevnadsutrustning (Ex. kniv, ficklampa, kompass) som kan komma väl till pass om du råkar gå vilse i naturen. Dessutom är de tillverkade av ett nylonmaterial som är mycket slitstarkt och samma material som används för att göra en fallskärmslina. Av denna anledning kallas de för paracord armband. I artikeln kommer vi att gå igenom några av de bästa modellerna av överlevnadsarmband som finns tillgängliga på markanden.

Bästa överlevnadsarmband köpguide

När du bestämmer dig för att köpa ett överlevnadsarmband, paracord- eller reparmband måste du först ta reda på om du behöver en viss typ av paracord. Ska du leta efter ett överlevnadsarmband för arbete eller ett överlevnadsarmband för din hobby? Vissa överlevnadsarmband är skapade särskilt för sportändamål. Är du förberedd för en fisketur eller är du bara i behov av ett robust och starkt överlevnadsarmband för hemmabruk?

Vad ska jag tänka på när jag köper överlevnadsarmband?

Storlek

Den första faktorn som du bör tänka på när du köper ditt nya överlevnadsarmband är storleken. Repet finns vanligtvis i olika storlekar. Vi kan till exempel se dem i: S, M, L, XL och XLL. Så se till att alltid köpa en i rätt sotorlek. Nästan alltid erbjuder tillverkaren ett storleksschema där det anges vilken kategori som är lämpligast för storleken på din handled. Du kan hitta den i produktbeskrivningen.

Hållbarhet

Innan du köper ett överlevnadsarmband så säkerställ att du köper en som kommer hålla. Vanligtvis är de flesta överlevnadsarmband som är tillverkade av högkvalitativa, höghållfasta material mer än kapabla att klara av att stå emot alla slitage.

Färg

Sist men inte minst färgen på dit överlevnadsarmband. Förutom alla funktioner så blir det smycke som man gärna vill ska se bra ut. Så att välja en snygg färg på överlevnadsarmbandet blir väldigt viktigt. Beroende med på vad du kommer använda överlevnadsarmbandet till så se till att det matchar din outfit. Finns en mängd olika färger att välja mellan.

När du köper ett överlevnadsarmband ska du leta efter dessa grundläggande egenskaper.

Startpaket för eld

Att göra upp en lägereld i vildmarken är en viktig process som du helst vill genomföra innan mörkret kommer. Är det viktigt att kunna göra upp eld så skaffa ett överlevnadsarmband som innehåller någon form av funktion som exempelvis tändstål (eldstål).

Kompass

Din mobiltelefon eller smartphone kommer nästan aldrig att vara användbar i naturen. Specielt om du är längt bort från civilisationen. Många överlevnadsarmband har en kompass inbygd.

Visselpipa för nödsituationer

Du behöver inte få panik om du råkar skada dig själv under dina dagliga aktiviteter eftersom nästan alla överlevnadsarmband har en inbyggd visselpipa. I nödsituationer kommer din visselpipa att få andras uppmärksamhet.

Knivblad

Nästa komponent som är bra att ha i sitt paracord armband är knivblad. Detta kommer att fungera som ett verktyg för många olika uppgifter, men kan också användas till självförsvar. Läs mer om överlevnadsknivar här.

LED

I dyrare överlevnadsarmband finns det ibland även en LED som kan vara en trygghet på natten om du inte lyckas göra upp en eld.

Slutsats

Om du letar efter ett överlevnadsarmband som ger dig stor flexibilitet och som kan fungera som ett bra, grundläggande vandringsredskap är överlevnadsarmband det bästa valet. Vi har granskat flera av de mest framstående, liksom några andra, så vi är övertygade om att du kommer att kunna hitta ett som passar dig bra Att ha ett överlevnadsarmband i sin överlevnadsutrustning är att rekommendera.

Hur kan du använda överlevnadsarmband ?

I allmänhet räcker det med att du bara behöver lösa upp armbandsänden och dra i repet för att ta av det. Men det skiljer sig verkligen från en modell till en annan och de kan vara ganska komplicerade att använda. Så se till att du läser bruksanvisning som tillverkaren tillhandahåller.

Hur du kan tvätta ditt överlevnadsarmband?

Att tvätta ett armband som har legat länge i solen är lika enkelt som att städa upp. Koka upp en liten burk med varmt vatten, en tesked flytande tvål och lite diskmedel för att rengöra armbandet. Lägg sedan ditt smutsiga paracordarmband i den och virvla eller skaka burken i minst en minut utan att låta det vara kvar i burken i mer än fem minuter. Kasta därefter bort tvålvattnet. Skölj armbandet i minst 20 minuter och låt det stå ute. Du

Hur mycket vikt kan överlevnadsarmband klara av?

Normalt tillverkas de flesta överlevnadsarmband av högkvalitativt nylonmaterial och kan normalt hålla en vikt på upp till 300 kg. Du kan vanligtvis se skriftlig information om överlevnadsarmband kvalitet i produktspecifikationen.

Hur mycket kostar överlevnadsarmband?

Om du vill köpa ett överlevnadsarmband så ligger priset på allt mellan 50kr till över tusenlappen. Priset varierar vanligtvis beroende på följande faktor, som också hjälper dig att fatta smartare köpbeslut: kvaliteten på de material som används i armbanden, antalet tillagda funktioner och din budgetnivå.