Bästa fällkniven – Fällkniv bäst i test 2021

Den här CEO-fickkniven från CRKT är utformad för att passa in under täckmantel på kontoret eller i en stadsmiljö. Naturens lagar dikterar verkligheten att en kniv med fast blad tar upp mer vertikalt utrymme än en fällbar fickkniv, vilket ger en klar fördel när det gäller lätthet att bära. Naturens lagar säger att en kniv med fast blad tar upp mer vertikalt utrymme än en vikbar fickkniv, vilket ger mapparna en klar fördel när det gäller lätthet att bära. Varumärkets motto är ”100 procent tuff, 100 procent amerikansk” och all design och produktion sker i Harbor City, Kalifornien.

Det finns flera olika lås som används för att säkra bladet på en fällbar kniv, och vissa är säkrare än andra. Moderbolaget, Kai Industries, tillverkar alla slags skärverktyg, från kirurgiska instrument till rakhyvlar. Boker Manufactory, även känt som Tree Brand på grund av logotypen som är etsad i dess blad, kan vara världens äldsta fickknivsmärke som fortfarande existerar med en historia som går tillbaka till 1600-talet. Förutom ett brett utbud av fickknivar tillverkar företaget även yxor, machetes, svärdkäppar och till och med blåspistoler.

Världens bästa fällkniv kommer att skilja sig åt för varje person baserat på deras budget, val av bladprofil, favoritlåssystem med mera. Världens bästa fällkniv kommer att skilja sig åt för varje person beroende på budget, bladprofil, låssystem och mycket mer. Vi granskar några av de bästa fickknivarna att köpa online, oavsett om du ska ut på en vandring, till campingplatsen eller bara behöver en multitool för alla som gör allt hemma. Världens bästa fällkniv kommer att skilja sig åt för varje person baserat på deras budget, val av bladprofil, favoritlåssystem med mera.

Vi granskar några av de bästa fickknivarna att köpa online, oavsett om du ska ut på en vandring, till campingplatsen eller bara behöver en multitool för alla hemma. Cold Steel handlar dock inte bara om chock och häpnad. Vi granskar några av de bästa fickknivarna att köpa på nätet, oavsett om du ska ut på en vandring, till campingplatsen eller bara behöver en multitool för alla situationer hemma. New Yorks Metropolitan Museum of Art och Washingtons Smithsonian har båda ställt ut hans innovativa design.

Varumärket utvecklades genom efterföljande generationer, och i dag är Buck Knives fortfarande ett familjeföretag med säte i Post Falls, Idaho. Den är extremt lätt, med en vikt på bara 1,6 ounces, och är en perfekt följeslagare för picknickar eller måltider på campingen. Designen av en fickkniv för träbearbetning är en variant med flera blad på den traditionella mappen och har vanligen två eller tre blad där vart och ett har en annan längd och ett annat mönster än det eller de andra. För att vara rättvis är en del av detta beslut helt enkelt de enorma valmöjligheter som erbjuds, och många av alternativen är mycket prisvärda.

Med en låg profilerad konstruktion, en lätt vikt på 2,1 ounce och ett clips kan den lätt passera för en penna när den förvaras i en skjort- eller byxficka. Kundåterkoppling tyder dock på att även om knivarnas berömda öppningsmekanism alltid är smidig, är vissa lättviktsvarianter inte så robusta som de skulle kunna vara. Varumärkets sortiment av combat pocketknivar är omfattande, inklusive flera speciellt för vänsterhänta användare. Den uppskattade knivmakaren Jesper Voxnaes utformade den här fällkniven med rena, kurviga linjer som maximerar dess användbarhet och ger den ett unikt utseende.

Den här designen gör den till en utmärkt EDC-kniv tack vare en mängd olika specialiserade blad som kan utföra en mängd olika uppgifter bättre än ett enda allkonstnärligt blad. Att veckla ut bladet är också mycket enkelt tack vare ett IKBS-lagersystem som ger en switchblade-liknande snabbhet. De bästa fickknivarna finns i alla former, storlekar och material. Den är också ganska elegant med ett glasförstärkt nylonhandtag och ett elegant blad.

Men trots sin skönhet och ålder (den introducerades för första gången 1890) är Opinels fortfarande fantastiska EDC-fickknivar. På tal om bladet är det tillverkat av ett rostfritt stål med hög kolhalt som är ganska starkt trots sin smala konstruktion. Emerson Knives började i ett bostadsgarage 1979 och utvecklades av en högt respekterad hand-till-handstridsinstruktör vid namn Ernest Emerson. Här är några saker att leta efter när du handlar.

Dessa material ger en trevlig känsla, och de är inte heller alltför tunga eftersom kniven väger endast 1,9 ounces. I dag tillverkar fabriken i Sölingen i Tyskland alla slags knivar, rakblad, yxor och svärd. En annan bra fickkniv med klassiskt utseende är 55 från Buck. Benchmade valde att använda CPM-S90V superstål för denna automatiska fällkniv, vilket garanterar fenomenal kanthållning.

Emerson-bladen är så tåliga att de även används i vissa Kershaw-knivar. Med det sagt har kunderna rapporterat om tillfälliga kvalitetskontrollproblem och några klagomål om garantiarbete när knivarna utvecklade fel. Handtaget är ett riktigt blickfång med äkta ebenholtskaft (från Taylor Guitars) och bultar i mässing. Buck Knives tillverkades för första gången i Kansas 1902 av den unge smeden Hoyt Buck, som upptäckte en unik metod för att förbättra kanthållningen.

Emerson-knivar är inte ett vardagsköp på grund av den relativt höga kostnaden, men hållbarheten är vanligtvis exceptionell. I den första filmen använde John Wick en Microtech Ultratech OTF, vilket står för Out the Front eftersom detta är en automatisk fällbar kniv. Cold Steel Knife and Tool grundades 1980 i Ventura i Kalifornien och har ett rykte om innovation som gränsar till det märkliga, vilket förstärks av deras bloddrypande marknadsföringsvideor. Opinel-fickknivens ikoniska form har gett den ett rykte som ett designmästerverk med utställningar på stora museer, bland annat New Yorks Museum of Modern Art.

Dess suveräna Tri-Ad bladlåsningssystem är tillräckligt starkt för att klara upp till 800 pounds av hängande vikt. Även om dessa knivar kan vara visuellt tilltalande är fokus utan tvekan på praktiska egenskaper. Marinsoldater i andra världskrigets Stillahavs-teater kan den här knivdesignen utföra vardagliga uppgifter med lätthet, är tillräckligt tuff för mer krävande roller som kräver hävstångseffekt och kan i nödfall användas defensivt. Liksom den Ka-Bar med fast blad som först gavs ut till U.

I de flesta situationer förlitar sig självförsvarsknivar på fasta blad för maximal styrka, men CRKT Provoke Kinematic är en vikbar självförsvarskniv som är utformad för att öka bladstyrkan med hjälp av en unik mekanisk konstruktion. Oavsett vilken stil av fickkniv du letar efter har Kershaw Knives troligen en version, även om det kan krävas stor uppmärksamhet på detaljer för att mäta kvalitet och värde. Benchmade Den taktiska kniven försöker kombinera mångsidigheten hos en EDC-kniv med möjligheterna hos en självförsvarskniv. Benchmade Auto Fact 4170BK fällbar kniv.

Kershaw Knives har sin bas i Tualatin, Oregon, men företaget köper produkter från hela världen. För att hjälpa dig att hitta svaren har vi valt ut 10 av de bästa märkena för fickknivar och valt ut en favoritkniv från varje märke som lyfter fram dess kvaliteter. För att hjälpa dig att hitta svaren har vi valt ut 10 av de bästa fickknivsmärkena och valt ut en favoritkniv från varje märke som lyfter fram dess kvaliteter. Utbudet av fickknivar är enormt, liksom det breda utbudet av stål som företaget använder för blad och de olika material som används för handtag.

Den här modellen, No. Även om en fällbar kniv i allmänhet anses vara sämre än en fast kniv när det gäller överlevnadsuppgifter är de i regel lättare att bära än en skidkniv. Den stora fördelen med en fickkniv jämfört med en fast kniv är att bladet kan fällas ihop på ett säkert sätt när det inte används.

Fällbar kniv

Handtaget har en lätt texturering, men som Schwartz skriver i sin recension, ”det hjälper inte till med greppet under utplacering, vilket den här kniven skulle kunna behöva. Experter vet att riktiga fickknivar inte kan reduceras till rena multitools som den schweiziska officerskniven med sina många funktioner och verktyg för fritidsaktiviteter och sport. I sociala situationer är de sannolikt mer acceptabla än en kniv med fast blad i en bälteshylsa. Att välja kniv är ett personligt beslut, och tio olika personer kommer sannolikt att ha tio olika favoriter.

Med det sagt kan premiumknivstål som CPM-S35VN maximera de flesta av dessa egenskaper samtidigt som de håller dem relativt balanserade, även om de också är den främsta bidragande faktorn till en dyr fickknivs höga pris, så det finns en kompromiss där också. Bladet i rostfritt stål, inrymt i ett enkelt och snyggt handtag i aluminium, är tillräckligt rejält för en mängd olika uppgifter, men kniven behåller ändå en blygsam, smal profil. Sammantaget är Delica 4 en mycket kapabel EDC och ett särskilt bra alternativ för personer som regelbundet får smutsiga händer och behöver en kniv som håller sig på plats. Vi erbjuder tusentals olika vikbara fickknivar, och vi har delat upp alla tillgängliga typer i kategorier för att göra det lättare att välja den perfekta.

Men ändå, tillade han, är det troligen mer sannolikt att du behåller och använder en bra kniv än en billig kniv. Vi erbjuder fickknivar med de senaste förslutningarna och modern design i olika prisklasser – från nyttoknivar, samlarknivar och gentlemannaknivar till taktiska knivar och friluftsknivar. Efter nästan ett år av frekvent användning är kniven fortfarande i fin form, även om en del färg har flisats av från handtaget. De flesta knivrecensenter samt återförsäljaren Blade HQ kallar den ESEE Zancudo, men några andra återförsäljare, till exempel Amazon, kallar den Blue Ridge Zancudo.

Vikbar fickkniv

Inbäddade i dess handtag finns ett par kortare, mycket användbara redskap som fyller i på jobb där en kniv inte räcker till listan innehåller ett brytverktyg, en paketöppnare, en awl, en flasköppnare och tre skruvmejselhuvuden. Det var dock inte förrän på 1700-talet som fickknivar, eller pennknivar, blev vanligare i människors vardag. Även om det finns historiska exempel på nästan alla typer av fällbara knivar som finns tillgängliga i dag, har denna kategori av knivar egentligen bara exploderat under de senaste 100-150 åren. Sculimbrene tar också upp denna allmänna känsla av hållbarhet i sin recension och skriver: ”Go buy this knife.

Den ultralätta, tunna konstruktionen och den halvt rektangulära slutna formen påminner knappt om ett kreditkort snarare än en fickkniv. Basen är dock ett förstklassigt CPM S35VN drop-point blad, ett titanhandtag som innehåller ett fickklipp och ett knutet lanyard. Även om du aldrig använder den här kniven för att, du vet, skära saker, kommer du att få oändligt nöje av att öppna och stänga den, med bara en hand. Den sista nackdelen är att Sanrenmu är ett kontroversiellt ämne bland knivfantaster, och 710 är ett perfekt exempel på varför.

Även om det finns otaliga tillverkare som fortfarande tillverkar traditionella fickknivar, domineras branschen nu av ett oändligt antal moderna vikbara fickknivar. ALBATROSS EDC Cool Sharp Tactical Folding pocket Knife, SpeedSafe Spring Assisted Opening Knifes with Liner. Vi testade Zancudo med svart handtag och stonewashed blad, men kniven finns även med brunt, solbrunt eller grönt handtag och svart blad. Andra modeller kan bli anmärkningsvärt skrymmande, men den här är fortfarande tillräckligt liten för att förbli praktisk i fickan.

Sanrenmus webbplats är minst sagt minimalistisk och presenterar inget mer än några bilder på kniven och en e-postadress. Vi har ett otroligt urval av små och stora vikbara fickknivar i en mängd olika färger, material och stilar. Bland många knivaficionados dyker Drifter ständigt upp i samtalen om den bästa billiga EDC-kniven.

Taktisk fällkniv

Jämfört med alternativen från företag som Benchmade, Gerber och Spyderco finns det en märkbar nedgång i passform och finish med den här kniven. Denna taktiska kniv från Kershaw är inte bara extremt funktionell, utan byggdes för att klara av de flesta missförhållanden som du kan utsätta den för. De flesta erbjuder någon form av korrosionsskydd, antingen i själva materialen eller med någon form av beläggning. Någon nämnde nyligen att Chuck Norris personligen bär den här kniven i sin ficka, som aldrig används tack vare hans roundhouse kicks.

Om du behöver väderbeständiga material, smidig funktion och ett no-nonsense-blad är det här du ska handla. Ståluppgraderingen är nyckeln här detta är en mycket bra kniv i de billigare utförandena (som använder D , men det är ett utmärkt blad i S35VN. Den här knivens utmärkande egenskaper gör mer än att se cool ut; de gör den till en av de mest pålitliga och användbara fällknivarna på marknaden. Gerber ville bygga en kniv som inte bara skulle tillfredsställa de flesta mäns vardagliga bärbehov, utan också uppfylla de taktiska kraven hos fältpersonal.

Beväpnad med endast mina RAT-stövlar och en motiverad vikbar KA-BAR trotsade jag svindlande odds och gick segrande ur ännu ett farligt huvudkrig. Även om den är större än de flesta andra knivar som nämns här, är den taktiska fällbara kniven 275 Adamas från Benchmade tung nog att hantera även de tuffaste vardagliga uppgifterna. Taktiska knivar är eleganta, enkla och effektiva, vilket är något du vill förlita dig på när det blir svårt. Så länge du undviker skräpet i stormarknader, bensinstationer och loppmarknader får du förmodligen en hygglig kniv.

Mini Matrix Katana Flipper har ett 3-tums omvänt tantoblad, en smidig öppningsmekanism med flipper, ett bladlåsande ramlåssystem, en specialutgåva av Katana tvåtonig finish som ger kniven mer av en ”taktisk känsla” och en vikt på endast 2,5 ounces som gör den idealisk för vardagligt bärande. Taktiska och combat folding knivar är sådana som är byggda hårt och kan vara användbara i en taktisk situation. Jag skulle inte alls göra den till min överlevnadssituation go-to; den är mer hemma som din EDC eller en medhjälpare till din primära kniv med fast blad. Om du menar allvar med vad du bär, så har du verkligen inte råd att inte bära Propel Downrange Auto Knife.

Så vad är skillnaden mellan en typisk vardagskniv och en taktisk kniv? Svaret på den frågan är utan tvekan öppet för tolkning, men vår övertygelse är att en taktisk kniv tenderar att vara överbyggd tror en tung konstruktion byggd för hård användning i fält och kan utföra en mängd olika skärande uppgifter både på och utanför jobbet, som att klippa rep eller avvärja en blivande angripare. På toppen av bladet och handtaget finns olivfärgad färg som borde tillfredsställa din taktiska klåda utan att gå över gränsen för hyperaggressiv styling. Under 18 månaders hård användning har Task & Purpose-medarbetaren Joe Plenzler fått ut sitt pris av den här (inte billiga) kniven.

Kit med fällbara knivar

Med ett blomstrande lager som omfattar mer än 30 000 modeller av fickknivar, knivar med fast blad, jaktknivar, fjärilsknivar, machetes, ficklampor och knivslipare; Knife Country USA ger dig ett enormt utbud av alternativ att välja mellan. När du väl har skaffat dig lite erfarenhet av knivtillverkning finns det hundratals olika typer av knivar (och svärd och spjut) som kan fås som kit från ett antal källor. I kombination med bara två träbitar för handtagen kan du med detta kit skapa en skräddarsydd fällkniv som är enastående. WW941 – Damaskus VG10 Steel Utility Knife Blank Rain Drop Pattern DK6 – Damaskus VG 10 Steel är hållbart och korrosionsbeständigt.

VG10 Fish Bone Pattern Damascus Chef Knife Tillverkad av vikta VG10 är den här Damaskuskniven elegant och ovanlig. Den verkliga nyckeln till framgångsrik knivkittillverkning är att välja en knivkitdesign som du gillar utseendet på och som du skulle tycka om att bära efter färdigställandet. VG10 Hammered Pattern Damascus Chef Knife Denna VG10 Damascus har ett subtilt, elegant, stramast och smidigast mönster. JJ’s Wooden Canoe Knife Kit – Canoe Style – Gift Tin Innehåller alla delar som behövs för att göra en Canoe-fickkniv i trä med två blad.

VG10 Feather Pattern Damascus Utility Knife Blank Tillverkad av vikta VG10 är den här Damaskuskniven elegant och ovanlig. VG10 Feather Pattern Damascus Sujihiki Knife Blank Tillverkad av vikta VG10 är denna Damaskuskniv elegant och ovanlig. VG10 Feather Pattern Damascus Paring Knife Blank Tillverkad av vikta VG10 är denna Damaskuskniv elegant och ovanlig. VG10 Feather Pattern Damascus Steak Knife Blank Tillverkad av vikta VG10 är denna Damaskuskniv elegant och ovanlig.

Ett knivsats består av ett prefabricerat blad och stift, vilket gör det möjligt för tillverkaren att välja handtagsmaterial, montera kniven och forma och polera den till perfektion. VG10 Feather Pattern Damascus Bunka Knife Blank Tillverkad av vikta VG10 är denna Damaskuskniv elegant och ovanlig.

GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner