Två personer som vandrar

Mat som passar för vandring

När det kommer till att packa mat för vandring är det viktigt att ta med en mängd olika saker för att behålla energi- och motivationsnivån. En balans mellan salta och söta smaker är nyckeln, liksom att inkludera livsmedel som innehåller mycket protein och hälsosamma fetter. Några bra alternativ inkluderar nötter och frön, torkad frukt och proteinbars. Att ha med sig nödmat på sin vandring är alltid bra för att kunna få i sig näring.

Energibarer

Om du letar efter en bra vandringsmat är energibarer ett bra alternativ. De är täta och läckra, och med 240 kalorier ger de dig den energi du behöver för att fortsätta. Dessutom är de lätta att packa och kräver ingen matlagning eller förberedelse. Så om du letar efter ett enkelt, bekvämt och näringsrikt alternativ för din nästa vandring, se till att ta några energibarer.

Trail mix

När det gäller att hitta det perfekta tilltugg för din vandring är trailmix alltid ett bra alternativ. Det är inte bara lätt att bära och förvara, utan det ger också en bra balans mellan energihöjande kolhydrater och mättande protein. Dessutom finns det oändliga sätt att anpassa din trailmix för att passa din smak. Så oavsett om du gillar dina snacks söta eller salta, så finns det ett recept för trailmix för dig eller köp färdiga online.

Torkad frukt

Torkad frukt är ett utmärkt val för vandrare eftersom den är lätt och lätt att transportera. Torkad frukt har också lång hållbarhet, så vandrare kan enkelt fylla på med detta näringsrika mellanmål. Torkad frukt är packad med vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer och kolhydrater, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för att upprätthålla energinivåerna under en vandring. Andra vandringsmat inkluderar ost och kex, smörgåsar med jordnötssmör och beef jerky.

Jerky

När det gäller att hitta den perfekta maten för vandring är beef jerky ofta det bästa mellanmålet. Och av goda skäl också! Den är inte bara fylld med protein, den är också lätt och lätt att transportera. Dessutom är det höga natriuminnehållet faktiskt fördelaktigt för vandrare eftersom det hjälper till att fylla på elektrolyter. Så om du letar efter ett läckert och näringsrikt mellanmål som håller dig mätt på din nästa vandring, behöver du inte leta längre än beef jerky.

Nötsmörspaket

För alla som älskar att vandra är det viktigt att ha rätt mat. Jordnötssmör är ett av de bästa alternativen för vandrare. Den är fullproppad med näringsämnen och energi, den är relativt billig och den finns i de flesta butiker. Dessutom, om du tycker att mandelsmör är gott så måste du prova chokladhasselnötssmör – det är till och med bättre än Nutella! Jordnötssmör är en basföda för många vandrare då de ger de fibrer och protein en riktig vandrare behöver för att orka. 

Soppa

Soppa är en av de bästa sakerna att äta när man vandrar. Den är snabb och enkel att göra, näringsrik och mättande. Funkar både att man har med sig en kall soppa eller att man har ett stormkök för att värma den. Viktigt att man har med sig en vattendunk eller vattenreningsfilter samt ett multiverktyg att öppna om soppan ligger i en konserv.

Ramen nudlar

Ramen nudlar är den perfekta maten för vandring. De är lätta, lätta att förvara och lätta att förbereda. Tillsätt bara vatten och de är redo att ätas. De är också en stor källa till kolhydrater, vilket är viktigt för vandrare som behöver snabb energi. Även här behöver man ta med sig vattnet vilket kan vara tungt eller så har man ett vattenreningsfilter eller vattenreningstablett som gör att du kan rena vattnet när du är ute och vandrar.

Havregrynspaket

Även om havregrynspaket inte är det mest spännande frukostalternativet, är de ett utmärkt val för vandrare. De är snabba och enkla att tillaga, och de ger kroppen den energi den behöver för att starta dagen. Havregrynsgröt är också lätt och lätt att packa, vilket gör det till ett utmärkt alternativ för vandrare som försöker spara utrymme i packningen.

GORP (gamla goda russin och jordnötter)

GORP är en akronym för “gamla goda russin och jordnötter” som enligt vissa var den allra första blandningen av spår. Kombinationen av nötter, russin och choklad som ett mellanmål går åtminstone till 1910-talet, då friluftsmannen Horace Kephart rekommenderade det i sin bok Camping och träslöjd. GORP är en typ av mellanmål som vanligtvis innehåller, men inte begränsat till, russin och jordnötter. Vissa inkluderar olika sorters nötter, granola, chokladbitar, torkad frukt och frön.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *